Leren schapendrijven

Opleidingscentrum Schapendrijven Tynyronnen vindt u in de oude schaapskooi in Uffelte, bijna 3 ha weiland met speciaal een halve ha ruw terrein voor het trainen van uw hond voor het lopen met een kudde op de heide. We hebben een gezellig herdersverblijf met koffie/thee en een kachel. In de zomer zitten we, als het weer het toelaat uiteraard, lekker buiten.

Tynyronnen bestaat al 13 jaar, ik verzorg per jaar zo rond de 2200 lessen.

 

Schapendrijven:

In principe werk ik met alle hoedende- en drijvende hondenrassen, pups vanaf 20 weken (speciale voorbereiding op schapendrijven).

Ik begin altijd met een proefles om kennis te maken en om samen met u te kijken of uw hond belangstelling heeft voor schapen en wat hij/zij daar dan mee wil gaan doen; gaat uw hond hoeden of achter de schapen aan jagen ?

Ik heb inmiddels ervaring met vrijwel alle drijvende- en hoedende hondenrassen (>30) . Voorbeelden zijn : de Working Kelpie, de Australian Kelpie, de Schotse Herdershond( Collie), de Bordercollie, de Sheltie, de Australian Sheepdog, de Australian Cattle Dog, de Beauceron (Franse Herdershond), de Finse Lappenhond, de Hollandse Herder, de Tervurense Herder, de Picardische Herder, de Briard, de Gos d’Atura, de Sheltie, de Alt Deutsche Hutehund, de Austr. Koolie, de Finse herdershond en de Mudi.

Belangrijk om te weten is dat ik niet werk met stokken en zwepen.

 

Het lijkt een zoekplaatje maar er loopt toch echt een heuse Pyrenese Herder(Norit) bij de schapen hoor, klik op de foto voor vergroten.