Ook voor indoor trainingen !

De proefles

De nadruk wordt gelegd om uw hond aan het werk te krijgen met de schapen.

Een proefles duurt ongeveer een half uur.

 

De aanlegtest met certificaat

Hier wordt uiteraard ook geprobeerd om uw hond aan het werk te krijgen met de schapen maar nu wordt dat ook beoordeeld. Na afloop ontvangt u een certificaat met de beoordeling.

 

Als uw hond werkt dan maken we, als u dat wenst, een vervolgafspraak voor, in principe, eerst vijf lessen. Dat is ook voor u om te kijken of u het daarna nog steeds leuk vindt. Als u dan ook graag wilt doorgaan dan gaat u over naar een z.g. maandtarief; u betaalt dan een vast bedrag per maand. Iedere cursist heeft een eigen vaste lesdag/lestijd. We trainen eenmaal per week, ook weer ongeveer een half uur, soms korter, soms langer. Afhankelijk van hond, mens en schaap.  In principe trainen we onder alle weersomstandigheden, alleen bij onweer en dreigend onweer absoluut niet. We werken dus niet in groepen maar op een afgesproken tijdstip, 1 op 1 . U mag uiteraard gerust eerder komen of later vertrekken als u dat wenst. Koffie en thee is er altijd wel en anders mag u dat zelf gaan maken. Maar in principe maakt u zelf uit hoelang uw verblijf bij ons gaat duren.

 

Schapendrijven is niet geheel zonder risico voor u en/of uw hond, we werken met dieren en dat heb je nu eenmaal niet altijd volledig in de hand. Het is belangrijk om te weten dat zowel u als uw hond voldoende gezond zijn om dit te gaan doen; om een hond te trainen moet u stevig kunnen wandelen maar vaak moet u ook rennen om uw hond te kunnen corrigeren.